spacergif

LINKS
(natuur)

Over (Macro)Fotografie is op het web heel veel te vinden, evenzovele meningen over "hoe het moet." Hier onder staan maar een paar voorbeelden van sites over de techniek van (macro)fotografie en over fotobewerking op de computer.

WWW.PHOTOMACROGRAPHY.NET
Belangrijke, aktieve site waar veel te vinden is, met forum en prachtige foto's (Engelstalig).

Over FLITSEN BIJ MACRO door Dirk Cleiren
Een goed uitgewerkt artikel over dit onderwerp. Laat je echter niet ontmoedigen door de vele grafieken en getallen, met een digitale camera kom je door gewoon uitproberen heel ver!

Tips voor INSECTENFOTOGRAFIE van Richard's Seaman
(Engelstalig) Een enthousiaste pagina met goede tips. De site heeft ook mooie foto's van insecten en spinnen uit veel landen.

De ONDERWATERFOTOGRAFIE van Willem Kolvoort
Een heel andere manier van benaderen: échte onderwaterfotografie met een duikerpak! Willem neemt je mee in de schimmige wereld van zoetwater met prachtige, inspirerende foto's. Zien!

KREBSMICRO.COM
Sprankelende foto's van Charles Krebs, gemaakt met het image stacking programma Helicon Focus, voelen bijna 3D aan. Zien!

PROGRAMMA'S VOOR SCHERPTEDIEPTEVERBETERING, review.
Een review van John Hollenberg over virtuele scherptediepteverbetering met twee programma's: Helicon Focus (zie boven) en Combine Z( freeware). Daarmee kunne een aantal foto's van hetzelfde onderwerp, met verschillende focus instellingen, gecombineerd worden voor een verbetering van de scherptediepte (Depth Of Field).

Virtuele scherptediepte door meerlaagsfotografie.
Duitse instructiepagina voor het gebruik van diverse programma's als Helicon Z (zie link hierboven). Op de pagina is het onderwerp: kristallen.

MICROSCOPY-UK
Fantastische microcosmos website met heel veel over microscopie, het webtijdschrift Micscape, de bijzonder leuke Virtual Pond dip (virtueel schepnetje) en het Micropolitan Museum, een virtueel natuur museum voor kleine diertjes. Beide laatste van Wim van Egmond.

Mikrobiologische Vereinigung München e. V.
Duitse website waar ook veel te vinden is over microfotografie en de microcosmos van de waterdruppel, ook foto's en filmpjes.

Tips voor LIBELLENFOTOGRAFIE van David Westover
(Engelstalig) Een pagina over hoe libellen te fotograferen. (Wel wat merkgebonden en nog analoge camera's.) Veel goede libellenfoto's.

Photoshop Elements tutorials
Tutorials voor het populaire Photoshop Elements.

GIMP tutorials
Een flink aantal tutorials van the Gimp User Group (GUG), de gebruikersgroep van het freeware grafische programma the Gimp.NATUUR LINKS   FOTOGRAFIE LINKS   HTML/CSS LINKS

HOME   HOOFDINDEX    SITEMAP   VRAGEN    LINKS    CONTACT   MEER 

home

© G.H. Visser 03-12-2006
rev. 01-08-2012

Valid XHTML 1.0!

http://www.microcosmos.nl/nlinks2.htm