Click here to go to ENGLISH page. Naar Engelse versie to English version
spacergif

WIE IK BEN

MIJN NAAM IS GERARD VISSER en ik heb deze site gemaakt. Het waarom heb ik op andere bladzijden al beschreven. Het was en blijft tijdverslindend monnikenwerk. Daarom komt het slecht uit dat ik zoveel hobby's heb, zóveel, dat wil je niet weten! Verder besteed ik ook tijd aan mijn vriendin, familie en vrienden, sporten, dus hoe hou ik nog wat tijd over?

Met een aantal hobby's kun je gelukkig tegelijk bezig zijn en mijn vriendin deelt er een paar met me, dat scheelt weer. Samen gaan we al jaren de natuur in en hebben daar veel moois beleefd.

Ik was al vroeg gefascineerd door beesten in de sloot, gestimuleerd door grotere vrienden die me potjes met kikkervissen en plaatjes gaven. In een pot kraanwater hield ik stekelbaarsjes die stukken uit elkaar beten, omdat ik niet wist dat vissen ook voedsel nodig hebben... Later leende ik in Sloot en Plas van Jac. P. Thijsse keer op keer uit de jeugd-bieb en legde samen met de buurjongen slootwateraquariums aan. Na jaren met andere bezigheden pakte ik het schepnet weer op en begon met een paar macrofoto's. De foto van de pikzwarte watertor is uit die tijd. In die jaren kwamen ook heruitgaves van een paar van de prachtige Verkadealbums uit en als hommage heb ik die stijl een beetje aangehouden. De achtergrond van de site is een foto van het papier en de rand van een oud Verkade album.

Gerard bij vijver

In de verdere jaren was het slootleven op gezette tijden in beeld. Ik probeerde elk jaar een klein slootwater aquarium te hebben waar ik kikkervissen in grootbracht. In 1988 kwam ik in Almelo terecht, wat voor de sloothobby helaas een minder gunstige omgeving is, het is hier gewoon veel te droog! Wel zijn er behoorlijk schone beken en recreatieplassen, waar ook aardig wat te vinden is. Ook zijn er natuurgebieden met natte heide, waar je veel libellen ziet (en steekvliegen helaas). Maar vooral het eigen vijvertje, waar de salamanders elk jaar spontaan weer in terugkomen, heeft al een schat aan waarnemingen opgeleverd en het was goed om daar op een mooie lente dag even bij te zitten.
In 2021 zijn we naar Aadorp verhuisd, daar hebben we één grote vijver - en een beek naast de tuin.

Deze site is een product van diverse hobby's. Ik hoop dat je plezier hebt in de dingen die je op deze site vind en dat mensen, die weinig of niets wisten over het leven in sloot en plas, er wat van opgestoken hebben.

Als je me dingen wilt vragen of vertellen, stuur dan een korte boodschap via het CONTACTFORMULIER.
We kunnen daarna zonodig uitgebreider e-mailen via een ander kanaal.

Op de revisie historie pagina is te zien hoe alle pagina's hier, met grote tussenpozen, tot stand gekomen zijn.


HOME  HOOFDINDEX  SITEMAP   VRAGEN  LINKS   CONTACT   MEER  home
© G.H. Visser 10-04-2005
rev. 27-03-2022

Valid XHTML 1.0!

https://www.microcosmos.nl/nwhoami.htm