Click here to go to ENGLISH site-info. (Engelstalig) to English Site-info
spacergif

OVER


MICROCOSMOS.NL

critters WAT LEEFT DAAR? critters
lijn

WEL EENS OP EEN MOOIE DAG in de zon gezeten bij een heldere sloot? Of bij een tuinvijver? Water heeft iets wat mensen aantrekt. Zo ook de geheimzinnige 'diepten' van vijver en sloot. In je verbeelding daal je af naar het schemerige water onder de waterlelies: wat leeft daar?  Hier vind je een stukje van het antwoord op die vraag, in plaatjes en beschrijvingen van een heel beperkt deel van het ongelooflijk uitgebreide en complexe zoetwaterleven. Het is daar een vreemd wereldje, een kleine cosmos op zichzelf, hard, wreed en weerzinwekkend - maar ook verbazingwekkend, boeiend en mooi. Je kunt je er zo vaak in verdiepen als je wilt - elke keer kom je nieuwe dingen tegen, die nieuwe inzichten, maar ook nieuwe vragen met zich mee brengen, dat geldt ook voor dieren die je helemaal denkt te kennen.

HIER VIND JE vooral plaatjes en beschrijvingen van een aantal dieren en dingen die je in zoet water in Nederland kunt vinden. Het zijn dieren die zelf gevonden en gefotografeerd zijn, tenzij anders beschreven staat. Deze site is voor mensen, die meer willen weten over sloot en plas. Wetenschapsmensen en liefhebbers die 'alles' al weten kunnen mogelijk plezier beleven aan foto's van soorten in Nederland die ze al kennen. Belangrijkste doel: belangstelling houden voor onze rijke, maar kwetsbare natuur.
Meer vragen? Er is een vragen en antwoorden bladzijde. Op de contact pagina vind je ook informatie en kun je eventueel een vraag e-mailen.


HOME   HOOFDINDEX    SITEMAP   VRAGEN   LINKS   CONTACT   MEER 
spacergif
vulling


home


COPYRIGHT:
Alle foto's op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze foto's mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een email toestemming aan de auteur. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 14-04-2005
rev. 24-07-2007


Valid XHTML 1.0!

https://www.microcosmos.nl